Š. g. 15. maijā „Wings for Wheels” devās ekskursijā uz maizes ceptuvi „Lāči”, kas atrodas 12 km attālumā no Rīgas. Maize tur tiek cepta pēc senām latviešu maizes cepšanas tradīcijām tikai no kvalitatīvām un dabīgām izejvielām, ar malku kurinātā krāsnī un izmantojot dabīgo ieraugu. Mūsu apmeklējuma plānā bija iekļauta ekskursija gida – rūķa pavadībā, kurš rūpīgi mums izrādīja ceptuvi un lielās krāsnis, kuru tuvumā jau pēc pāris minūtēm kļūst ļoti karsti. Pirms iešanas ceptuvē mums, visiem 13 apmeklētājiem, bija jāuzvelk ķirurgiem līdzīgs tērps – plāns, vienreiz lietojams halāts, cepure un čības. Gids mums pastāstīja „Lāču” ceptuves tapšanas vēsturi, kā no vienas ēkas ar divām krāsnīm ir izaugusi plaša ražotne. Uzzinājām par maizes cepšanas procesu un tās augsto uzturvērtību. Bija iespēja iepazīties ar latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijām, kā arī pašiem nogaršot vairāku veidu maizi un grauzdiņus. Pēc brīža ļāvāmies kliņģera cepšanas piedzīvojumam: paši izveidojām, izrotājām un pēc 30 minūtēm banketu zālē kopīgi nobaudījām savām rokām radīto saldo kliņģeri! Daži no mums pat nespēja noticēt, ka pasniegtais kliņģeris tiešām ir tas pats, mūsu veidotais. Interesentiem bija iespēja turpat esošajā veikaliņā nopirkt „Lāču” gardumus. Tas bija jauks piedzīvojums – nokļūt svaigā gaisā un priecāties par skaisto, silto pavasara dienu, un kopīgi pavadīt laiku sadraudzībā. Mums bija iespēja labāk iepazīt vienam otru. Ekskursijā piedalījās daļa „Wings for Wheels” komandas, vairāki cilvēki no pansionāta un nometņu dalībnieki asistentu pavadībā. Visi bija gandarīti par jauko laiku kopā. Viss bija dabīgs un īsts, no sirds.